Αμυγδαλωτά Νάξου

Αμυγδαλωτά Νάξου

Υλικά

  • 500 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. μέλι θυμαρίσιο
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό να βράσουν 7 – 8 λεπτά.

Σβήνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα.

Τα περνάμε από την μηχανή του κιμά και τα αλέθουμε 2 φορές.

Προσθέτουμε το μέλι και ζυμώνουμε.

Αν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό να γίνει μια ζύμη εύπλαστη, όχι πολύ μαλακιά.

Τα πλάθουμε, τα αφήνουμε 1 μέρα, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα περνάμε στη ζάχαρη άχνη.

Related posts