Υλικά
- 500 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 600 γραμ. ζάχαρη
- 100 γραμ. μέλι θυμαρίσιο
- ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό να βράσουν 7 – 8 λεπτά.
Σβήνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα.
Τα περνάμε από την μηχανή του κιμά και τα αλέθουμε 2 φορές.
Προσθέτουμε το μέλι και ζυμώνουμε.
Αν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό να γίνει μια ζύμη εύπλαστη, όχι πολύ μαλακιά.
Τα πλάθουμε, τα αφήνουμε 1 μέρα, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα περνάμε στη ζάχαρη άχνη.