Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
- νερό όσο πάρει
- φρέσκο γάλα
- λίγο αλάτι
Οδηγίες Παρασκευής
Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό ζυμώνοντας και στρίβοντας ζυμαράκια σε μπαλάκια. Βουτάμε τα δάχτυλα σε λεκάνη με νερό και ραντίζουμε το αλεύρι για να στρίψουμε τα κομματάκια-μπαλίτσες της ζύμης. Μόλις τα ετοιμάσουμε τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό να μαγειρευτούν και στη συνέχεια συμπληρώνουμε φρέσκο κατσικίσιο γάλα και λίγο αλάτι.
Πηγή | Πετρούλα Βλαβιανού |