Συστατικά
- 1 κιλό φλούδες κίτρου
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- Χυμός ενός λεμονιού
Οδηγίες Παρασκευής
Πλένουμε τα κίτρα και τα τρίβουμε ελαφρά με τον τρίφτη. Τα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές φέτες, όπως το κυδώνι.
Βράζουμε τις φλούδες τρεις φορές από λίγα λεπτά την κάθε φορά, αλλάζοντας το νερό (πάντα ζεστό) για να μαλακώσουν και να ξεπικρίσουν.
Στη συνέχεια τις βάζουμε για δύο μέρες σε δοχείο με νερό, το οποίο αλλάζουμε τακτικά. Αφού περάσουν οι δύο μέρες τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε με πετσέτα.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά και προσθέτουμε τις φλούδες του κίτρου. Αφήνουμε για λίγο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το μίγμα μέχρι να δέσει το γλυκό και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού για άρωμα.