Συστατικά
Για τη γέμιση
- 1 κιλό άγρια χόρτα (κουτσουνάδες, καυκαλίθρες, καλαστρόφια, αγριάνηθα, φρέσκια ρίγανη, λάπαθα, σέφουκλα)
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- ½ ποτήρι λάδι
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι
- Προαιρετικά 1 φλιτζάνι σταφίδες
Για τη ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι
- Μαγιά νωπή ή ξερή
- Χλιαρό νερό
- Αλάτι
Οδηγίες Παρασκευής
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά, τα αλατίζουμε, τα τσιγαρίζουμε στο λάδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε τρυπητό.
Για να φτιάξουμε τη ζύμη για το φύλλο, διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
Ρίχνουμε και λίγο αλάτι.
Ανοίγουμε με ξύλο (πλάστη) φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι. Σε κάθε ένα από αυτά βάζουμε μια κουταλιά γέμιση χορταρικών,
τα κλείνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Αν θέλουμε προσθέτουμε στη γέμιση και σταφίδες