Δανακός – Πάτουδο

Δανακός – Πάτουδο

Συστατικά

  • Ένα κατσίκι ή αρνί 7 – 8 κιλά
  • 3 κιλά κρεμμύδια ξερά
  • Μάραθο
  • Σέφκλα
  • Άνηθο
  • Σπανάκι
  • Κουτσουνάδες (τα χορταρικά πρέπει να είναι όλα μαζί 2 κιλά)
  • Ένα κιλό ρύζι
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες Παρασκευής

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά και τα ζεματάμε. Έπειτα, τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε αρκετά. Στύβουμε τα χόρτα πολύ καλά με τα χέρια και τα ρίχνουμε στα τσιγαρισμένα κρεμμύδια. Βράζουμε λίγο το ρύζι και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά (χορταρικά). Γεμίζουμε το κατσίκι και ράβουμε την κοιλιά του. Τέλος, λαδώνουμε καλά το κρέας μας. Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε διάρκεια ανάλογη με το μέγεθος του αρνιού (Όσα κιλά είναι το αρνί, τόσες ώρες το ψήνουμε).

Related posts