Εγγαρές – Γλυκό κουταλιού σταφύλι

Εγγαρές – Γλυκό κουταλιού σταφύλι

Συστατικά:

  • 1 κιλό σταφύλι
  • ¾ κιλού ζάχαρη
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερό
  • αρμπαρόριζα

Οδηγίες Παρασκευής:

Πλένουμε τις ρόγες από το σταφύλι και αν έχουν κουκούτσια τα αφαιρούμε με ένα τσιμπιδάκι μαλλιών. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και το νερό. Τα αφήνουμε για λίγη ώρα και στη συνέχεια βράζουμε αφαιρώντας με ένα κουτάλι τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια . Μόλις αρχίζει να δένει το σιρόπι ρίχνουμε την αρμπαρόριζα.
Αφού τελειώσει η διαδικασία του δεσίματος προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού.
Το δέσιμο, πρέπει να γίνει γρήγορα σε δυνατή φωτιά για να μην χάσει το γλυκό το χρώμα του και σκουρύνει.

Related posts