Κακαβιά

Κακαβιά

Ψαρόσουπα με διάφορα ψάρια.

Οδηγίες Παρασκευής

Βάζουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και όταν μαραθεί λίγο το κρεμμύδι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και το ξύδι. Μόλις δέσει το λάδι με το ξύδι και ο ζωμός γίνει γαλακτώδης προσθέτουμε το νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ψάρια ξεκινώντας από τα πιο μεγάλα. Προσθέτουμε αλάτι και όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστούν. Μισοσκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
Όταν ο ζωμός αρχίσει να πήζει , σβήνουμε τη φωτιά, βγάζουμε τα ψάρια από τη κατσαρόλα και σερβίρουμε το ζωμό σε βαθιά πιάτα.

Συστατικά

  • 1 κιλό διάφορα ψάρια (σκορπίνα, χάνο, πέρκα κ.λ.π.)
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • ½ λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Related posts