Κεραμωτή – Γλυκό του κουταλιού βύσσινο και βυσσινάδα

Κεραμωτή – Γλυκό του κουταλιού βύσσινο και βυσσινάδα

Συστατικά

  • 1 κιλό βύσσινο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ½ ποτήρι νερό
  • Χυμό μισού λεμονιού

Οδηγίες Παρασκευής

Πλένουμε τα βύσσινα και βγάζουμε τα κουκούτσια με φουρκέτα μαλλιών ή με το ειδικό εργαλείο κρατώντας τα πάνω από ένα δοχείο για να συγκεντρώσουμε το χυμό που θα στάξει. Ξεπλένουμε τα κουκούτσια με το ½ ποτήρι νερό που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια για το σιρόπι.
Τοποθετούμε τα βύσσινα σε διαδοχικές στρώσεις με ζάχαρη σε μία κατσαρόλα με τελευταία στρώση ζάχαρη, και προσθέτουμε το χυμό που έχουμε συγκεντρώσει στο δοχείο και το νερό. Αφού αφήσουμε την κατσαρόλα αρκετές ώρες σκεπασμένη, βράζουμε αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Όταν «δέσει» το γλυκό, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και το αφήνουμε για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα το ξαναβράζουμε προσθέτοντας και το χυμό του λεμονιού.
Για να φτιάξουμε βυσσινάδα προσθέτουμε ακόμα
½ κιλό ζάχαρη στη συνταγή, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερο σιρόπι, το οποίο παίρνουμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε γυάλινα δοχεία.

Related posts