Χειροποίητα μακαρόνια.
Οδηγίες Παρασκευής
Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη, προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη (ούτε σφιχτή ούτε αραιή). Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα ειδικό λεπτό πλάστη που λέγεται «πιταριδού». Τυλίγουμε το φύλλο της ζύμης γύρω από τον πλάστη και το κόβουμε κατά μήκος. Στη συνέχεια κόβουμε το φύλλο σε μικρά κομμάτια με σχήμα ρόμβου, και τα τυλίγουμε ένα- ένα γύρω από ένα στυλό για να γίνουν σαν στριφτά μακαρόνια. Αφήνουμε τα μακαρόνια που φτιάξαμε να ξεραθούν. Τα μαγειρεύουμε βράζοντας τα με βούτυρο και τα σερβίρουμε με μπόλικο σκληρό τυρί. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και σάλτσα ντομάτας.
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι
- λίγο αλάτι
- λίγο λάδι