Συστατικά
- Έντερα γουρουνιού
- ½ κιλό σέφουκλα (σέσκουλα)
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι άνηθο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια λάδι
- 2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
- 1 κουταλιά σούπας αλάτι
- Πιπέρι
- 3 ποτήρια νερό
Οδηγίες Παρασκευής
Πλένουμε καλά τα έντερα μέσα και έξω.
Ρίχνουμε το ένα φλιτζάνι λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά που έχουμε πλύνει και ψιλοκόψει. Όταν μαραθούν λίγο προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, μισή κουταλιά αλάτι και
πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το ρύζι και
ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να πιούν το νερό τους και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα έντερα με το μίγμα μας χρησιμοποιώντας ένα χωνί. Προσέχουμε να μην τα παραγεμίσουμε, γιατί το ρύζι φουσκώνει με το βράσιμο και θα ανοίξουν. Δένουμε τις δύο άκρες τους και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι και το νερό. Αλατίζουμε ελαφρά και τα μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου.