Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για τη ζύμη
- νερό όσο πάρει
- λίγο αλάτι
- ½ φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο και ελαφρώς κοπανισμένο
- μέλι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες Παρασκευής
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται για να πάρουμε λεία και αφράτη ζύμη. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε λεπτές λουρίδες με τη ρόδα (ειδικό εργαλείο). Τσιμπάμε ανά τρεις λουρίδες για να δώσουμε σχήμα στα ξεροτήγανα και τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο. Όταν τα βγάλουμε από το τηγάνι τους ρίχνουμε μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Πηγή | Πετρούλα Βλαβιανού |