Ξεροτήγανα ή δίπλες

Ξεροτήγανα ή δίπλες

Γλύκισμα με αλεύρι, σουσάμι και μέλι

 Οδηγίες Παρασκευής

Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπάμε καλά με το χέρι τα αυγά με το λάδι και το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Χρησιμοποιούμε όσο αλεύρι πάρει για να γίνει η ζύμη αφράτη αλλά όχι πολύ σφιχτή. Κόβουμε μια μπαλίτσα από τη ζύμη, την πλάθουμε με τον πλάστη σε ψιλό φύλλο και στη συνέχεια κόβουμε λεπτές λωρίδες με το μαχαίρι (περίπου 5 εκ. πλάτος και 15-20 εκ. μήκος) και τις τυλίγουμε σε φιογκάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι ώσπου να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα φιογκάκια, ώσπου να γίνουν χρυσόξανθα. Σε μια μεγάλη πιατέλα, στρώνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και ακουμπάμε τα ξεροτήγανα να στραγγίσουν. Όσο είναι ζεστά τα περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και κοπανισμένο σουσάμι.

Συστατικά

  • 6-8 αυγά
  • ½ κιλό λάδι
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • λίγο κοπανισμένο σουσάμι
  • μέλι

Related posts