Πατατάτο (κατσικίσιο κρέας με πατάτες)

Πατατάτο (κατσικίσιο κρέας με πατάτες)

Οδηγίες Παρασκευής:

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, και το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές σε μια μεγάλη κατσαρόλα, όπου προηγουμένως έχουμε κάψει το λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφού καραμελώσουν ρίχνουμε το σκόρδο και τις πατάτες ανακατεύοντας πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, και αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά μας. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ½ – 2 ώρες, ώσπου το κρέας μας να γίνει πολύ μαλακό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν λείπει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σε λίγη ώρα σερβίρουμε.

Συστατικά:

  • 2,5 κιλά κατσικίσιο κρέας (σπάλα ή μπούντι), κομμένο σε κομμάτια με το κόκαλο
  • 1 φλυτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 πατάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
  • 2 φλυτζάνια ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • αλατοπίπερο
  • 2 φύλλα δάφνης

Related posts