Υλικά:
- 1 κιλό πατατές
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκέλιδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι μυζήθρα γλυκιά
- 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- αλέυρι για το αλεύρωμα
- λάδι για το τηγάνισμα
Προετιμασία:
- Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό
- Τις στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε
- Τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ ή τις δουλεύουμε καλά με πιρούνι, προσθέτωντας το λάδι μέχρι να αποκτήσουμε ένα απαλό μείγμα
- Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα, τα τυριά, λίγο αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε
- Αν το μείγμα μας είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα ή νερό, αν έιναι αραιό, λίγο αλεύρι
- Πλάθουμε μπαλάκια, και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι