Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
- φρέσκο γάλανερό
- λίγο αλάτι
Οδηγίες Παρασκευής
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε σταδιακά νερό ζυμώνοντας, ώσπου να σχηματιστεί μια λεία και σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα και κόβουμε λεπτές λουρίδες (ταλιατέλες). Τις πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μη κολλήσουν μεταξύ τους, και τις αφήνουμε για μια νύχτα πάνω σε πανί να ξεραθούν.
Πολλοί τα βράζουν με φρέσκο κατσικίσιο γάλα και λίγο αλάτι και τα τρώνε με το κουτάλι σαν σούπα (γαλατικό). Άλλοι τα βράζουν όπως τα μακαρόνια, προσθέτουν σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και πασπαλίζουν με ντόπιο κατσικίσιο σκληρό τυρί.
Πηγή | Πετρούλα Βλαβιανού |