Οδηγίες Παρασκευής:
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουµε το γάλα και τον ζωµό
- Aλατίζουµε και φέρνουµε σε βρασµό
- Προσθέτουµε το καλαμποκάλευρο και το αλέυρι φάβας σιγά σιγά, ανακατεύοντας με σύρµα μεχρι να οµογενοποιηθεί
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρµα, μέχρι το μείγμα να χυλώσει αρκετά
- Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε το βούτυρο, την παρµεζάνα και τα μυρωδικά
- Στρώνουμε σε ένα μικρό ταψί λαδόκολα σιλικόνης και αδειάζουμε το μείγμα
- Αφήνουμε να κρυώσει
- Το χταποδάκι το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία χωρίς αλλα υγρά (θα βγάλει πολλά απο μόνο του)
- Το ανακατεύουμε ανά διαστήματα
- Μόλις μαλακώσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα το βάζουμε σε μια σχάρα και το ψήνουμε στο γκρίλ για 15 λεπτά
- Σερβίρουμε την πολέντα κωμμένη σε τρίγωνα με το χταποδάκι από πάνω, λίγο ελαιόλαδο και τουφίτσες φρέσκο θυμάρι
Υλικά:
- 5-6 μεγάλα πλοκάμια χταπόδι
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 200 γρ. αλέυρι απο φάβα Σχοινούσας
- 200 ml γάλα 500 ml ζωµός λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου)
- 20 γρ. Βούτυρο
- 100 γρ. παρµεζάνα, τριµµένη
- 1 κλωνάρι θυµαριού, ψιλοκοµµένο
- 1 τσάιβ, ψιλοκοµµένο (ή φρέσκο κρεµµυδάκι)
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκοµµένο αλάτι
Πηγή | Γιάννης Καρακατσάνης, Εστιατόριο Μικρές Κυκλάδες |