Μια σημαντική διάκριση απέσπασε το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων ως ένα από τους προορισμούς που ξεχωρίζουν στη γαστρονομική «σκηνή» της Ελλάδας σύμφωνα με το Βρετανικό National Geographic Traveller. Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και της συνεργασίας με το Δήμο, το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό κατατάσσει τη Νάξο στη δεύτερη θέση της λίστας που περιλαμβάνει εννιά νησιά, αναφέροντας πως «το μεγαλύτερο και πιο πράσινο από τα νησιά των Κυκλάδων, η Νάξος, ήταν πάντα αυτάρκης όσον αφορά στην κουζίνα της. Χάρη στο εύφορο έδαφος, το νησί φημίζεται για τους καρπούς, το ελαιόλαδο, το κρασί και το θυμαρίσιο μέλι του, ενώ παράγει επίσης μεγάλη ποικιλία από τυριά, όπως η γραβιέρα, η κοπανιστή και το αρσενικό». Η απήχηση του προορισμού σε διεθνή ΜΜΕ θα συντηρηθεί μετά την προγραμματισμένη δημοσιογραφική αποστολή του Δήμου από την εφημερίδα The Sun που προσεγγίζει εκατομμύρια ταξιδιώτες.