Συστατικά
- 2 φλιτζάνια φάβα
- Ηρακλειάς
- 5 φλιτζάνια νερόλίγο αλάτιε
- λαιόλαδο για το σερβίρισμα
Οδηγίες Παρασκευής
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά τη φάβα με το νερό και ξαφρίζουμε. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει χωρίς να το ανακατεύουμε για περίπου μια ώρα. Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια λεία και πηχτή μάζα. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και εάν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή/και λεμόνι.
Πηγή | Άννα Δανέζη |