Συστατικά
- 20 αυγά
- 250 γραμμάρια παξιμάδι ψιλοκοπανισμένο
- 640 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας κανέλλα
- 1 μοσχοκάρυδο
- 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
- 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι τσαγιού σόδα
- 1 κουταλιά αλεύρι
Για το σιρόπι:
- 600 γρ. ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 κουταλιά λεμόνι
Οδηγίες Παρασκευής
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα σφιχτή. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο,
το μπέκιν πάουερ, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ,
τα καρύδια ανακατεμένα με το αλεύρι και το παξιμάδι. Ρίχνουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί, αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.