Συστατικά
- Μισό κιλό σαλιγκάρια με το κέλυφος ζεματισμένα
- 1200 γρ κρεμμύδια
- Μισό κιλό λάδι
- 1 πρέζα πιπέρι
- Μισό ματσάκι μαϊντανό
- 3 ώριμες ντομάτες
- Μισό κιλό γλυκοπατάτες
- Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
Οδηγίες Παρασκευής
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια να μαραθούν, και στη συνέχεια ρίχνουμε τα σαλιγκάρια τις πατάτες το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τη ντομάτα με την ζάχαρη και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν καλά για να δέσουν τα υλικά.
Το πιάτο σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστό.