Συστατικά
- 1 αντεριά από μικρό κατσίκι
- 1 συκωταριά
- 1 κιλό λεμόνια
- 1 ποτήρι ξύδι
- 1 κρασοπότηρο λάδι
- 1 ποτήρι νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1 πρέζα δεντρολίβανο
- 2 σκελίδες σκόρδο
Οδηγίες Παρασκευής
Καθαρίζουμε τα έντερα σχολαστικά, και στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την ανάποδη και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε αλάτι και 3-4 λεμόνια κομμένα σε κομμάτια και τα τρίβουμε καλά για να καθαρίσουν και να μη μυρίζουν. Αφού τα ξεπλύνουμε τα περιχύνουμε με ξύδι για να μην γλιστράνε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το συκώτι και το πνευμόνι από τη συκωταριά μας και τα αφήνουμε να
στραγγίσουν. Παίρνουμε ένα κομμάτι πνευμόνι και το τυλίγουμε με έντερο φτιάχνοντας έτσι ένα γαρδούμπι. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα γαρδούμπια. Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να πιούν το νερό τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το σκόρδο ψιλοκομένο και το νερό, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Σβήνουμε με ένα κρασοπότηρο λεμόνι.