Απείρανθος – Σεφουκλωτή

Απείρανθος – Σεφουκλωτή

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 2 κιλά σέφουκλα (σέσκουλα)
  • ½ κιλό ρύζι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά κοφτή αλάτι
  • Πιπέρι

Για το φύλλο

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι καφέ λάδι
  • Αλάτι
  • Λίγο ξύδι
  • Νερό, όσο πάρει

Οδηγίες Παρασκευής

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ψιλοκόβουμε μέσα το κρεμμύδι, τα χόρτα και τα μυρωδικά.

Τα τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε το νερό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Αφήνουμε να πάρουν δύο τρεις βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το φύλλο.

Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο όπου προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και το αλάτι. Ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη σφιχτή.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες, και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο μέτριου πάχους. Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ταψί που έχουμε προηγουμένως λαδώσει και επάνω απλώνουμε το μίγμα με τα χορταρικά.

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα ενώνοντας τες. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίττας, τη χαράζουμε σε τετράγωνα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Related posts