Παστέλι

Παστέλι

Παραδοσιακό γλύκισμα από μέλι και σουσάμι, που προσφέρεται σε γάμους και βαφτίσια.

Οδηγίες Παρασκευής:

Σιγοβράζουμε το μέλι και το ξαφρίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σουσάμι, το κύμινο, τη φλούδα πορτοκαλιού και το βασιλικό και τα καβουρδίζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να σκουρήνει το μίγμα. Απλώνουμε το μίγμα σε ξύλινη επιφάνεια που έχουμε αλείψει με κρασί, και το στρώνουμε για να έχει ομοιόμορφο πάχος.
Κόβουμε μικρά κομμάτια σε σχήμα ρόμβου και τα τοποθετούμε σε φύλλα λεμονιού.

 Συστατικά:
  • 1 κιλό μέλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κιλό σουσάμι
  • 1 σακουλάκι κύμινο
  • 1 κλωνάρι βασιλικό
  • φλούδα πορτοκαλιού

 

 

Related posts